Ekollonglas

Foto: hannarty
Idag efter jobbet kikade jag in en sväng på Svenskt tenn för att införskaffa mig den lilla fina vasen Ekollonglas, formgiven av Estrid Ericson. För säkerhets skull så köpte jag två. Den andra blir en försenad morsdagspresent till min fina mamma.
På den lilla lappen som medföljde vasen står skrivet: Plocka fler ekollon, gärna i oktober då de är extra lämpliga. Lägg ekollonen i en skål med vatten, efter 3-6 veckor bör de ha börjat gro. Placera då ett ekollon med grodden ner i det vattenfyllda Ekollonglaset. Efter ytterligare 3-6 veckor senare spirar en späd ekplanta.
Tills ekollonsäsongen gör sitt intåg tänkter jag låta vasen prydas av små fina sommarblommor. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s