Bästa pajen

Foto: hannarty
Kan inte låta bli att dela med mig av receptet på godaste rabarberpajen som jag bakade igår. Receptet har jag lärt mig av mamma som brukar göra den ”lite på en höft”, försökte mig på detsamma och använde mig av följande:
Sisodär 5-6 dl skuren rabarber
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
1 dl strösocker
½ tsk bakpulver
En nypa salt
150 gram smält smör
Lite lagom mycket sirap
Ett par matskedar potatismjöl
Skala rabarber och skär dem i centimtertjocka bitar. Blanda ihop alla de torra ingredienserna och rör sedan ner i det smälta smöret. Som pricken över i:et, och det som ger denna paj det lilla extra, så kan man blanda i 1-2 msk sirap i degen, gör att den blir lite kneckig och gudomligt god. Bred ut rabarber i en pajform och strö över ett par matskedar potatismjöl samt lite strösocker. Fördela sedan ut pajdegen och grädda i ugnen i ca 25-30 minuter.

En reaktion till “Bästa pajen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s