Lilla Åland

Bild lånad från Stolab
Designklassiker:
Fick en idé om att presentera en riktig designklassiker en gång i veckan här på Hannarty. Först ut blir Carl Malmstens klassiska pinnstol Lilla Åland som i år firar 70 år! Sjuttioårsdagen till ära har det blivit tillökning i familjen Lilla Åland genom att Stolab tillsammans med Stiftelsen Siv & Carl Malmstens Minne tagit fram en barnstol i samma modell.
Carl Malmsten (1888 – 1972) hämtade inspiration till trästolen Lilla Åland från andra pinnstolar han sett i Finströms kyrka på Åland. Härtill gjorde han egna justeringar som såsmåningom resulterade i en pinnstol som kom att bli en av våra mest älskade trästolar genom tiderna. Lilla åland tillverkas än idag av möbelföretaget Stolab och finns i flertalet varianter avseende färg, lack och bets.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s