Eames Plastic Side Chair

Bild lånad från Residence
Eames DSW – Bild lånad från Vitra
Eames DSR – Bild lånade från Vitra
Designklassiker:
Glasfiberstolarna Eames Plastic Side Chair designades av paret Ray och Charles Eames på 1950-talet. Ray Eames (1912-1988) och Charles Eames (1907-1978) var ett av 1900-talets mest hyllade formgivarpar. De ritade möbler som blivit riktiga designikoner och deras skalstol är lika populära i dag som när de skapades för 60 år sedan. Paret Eames kollektioner är inspirerade av arkitektur och modern konst och deras huvudmål när de designade sina möbler var att hålla produktionskostnaderna nere, vilket de även lyckades med i de flesta av sina verk.
Stolarna DSW (Dining Height Side Chair Wood) och DSR (Dining Height Side Chair Rod Base) kallas ibland också ”Eiffel stolarna” efter utseendet på deras underrede. Båda varianterna är otroligt snygga designklassiker som idag syns i vart och varannat inredningsreportage. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s