Y-stolen

Bilder lånade från Carl Hansen & Son
Designklassiker:
Den danska möbeldesignern Hans J Wegner (1914-2007) formgav stolen CH24, mer känd som Y-stolen eller Wishbone Chair, år 1949 på uppdrag av det danska företaget Carl Hansen & Son. Stolen har sedan 1950-talet tillverkats i sex olika träslag och finns i flera färger. Wegner som under sin karriär designade mer än 500 stolar hävdade att det inte gick att skapa den perfekta stolen men ansåg dock att han kom väldigt nära med sin Y-stol. Kanske är det just därför stolen har blivit så populär och än idag är en modern klassiker som syns flitigt i inredningsmagasin och reportage.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s