Wooden figures

Bild: Rosendahl
Designklassiker:
Kay Bojesen (1886 – 1958), dansk silversmed och formgivare, började sin karriär genom att arbeta som lärling hos Georg Jensen. Härefter utbildade han sig vidare i Tyskland och arbetade sedan som silversmed i Paris innan han startade eget i Köpenhamn år 1913. Det var först då han skapade sin första träleksak, och det är framförallt hans apa i teak som har kommit att bli en riktig designklassiker. Apan, liksom andra av Boyesens träleksaker, tillverkas fortfarande av danska Rosendahl och återfinns i många välsorterade inredningsbutiker. Den togs fram år 1951 och började då produceras som leksak. Idag är det nog mer vanligt att se den lilla apan placerat på första parkett i ett vardagsrum snarare än i ett barnrum bland leksakerna. Riktigt söta är de i alla fall med de långa armarna och putande magarna.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s