Juicy Salif

Designklassiker:
Juicepressen Juicy Salif är Philippe Starcks kanske mest välkända produkt. Philippe Starck (född 1949 i Frankrike) formgav juicepressen för det italienska företaget Alessi så sent som år 1990 men den har trots sin relativt ringa ålder blivit en riktig klassiker. Idén till formen fick Starck då han satt och åt bläckfisk på en restaurang och skulle pressa citron över maten. Han skissade snabbt ner sin idé på en servett, och visst kan man se att formen har likheter med en bläckfisk.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s