Diamond Chair

Designklassiker:

Harry Bertoia (1915 – 1978), italiensk – amerikansk formgivare och konstnär inledde sin karriär som smyckesdesigner. På 1940-talet flyttade han till Kalifornien och började arbeta för Charles och Ray Eames. Härefter, år 1950, flyttade han sedan tillsammans med sin fru till Pennsylvania för att öppna egen verksamhet. Han designade då fem stycken föremål i metalltråd, däribland stolen Diamond Chair som har blivit en riktig klassiker. Bertoia lät luften spela en viktig roll i hans design vilket syns tydligt i Diamond Chairs konstruktion. Stolen tillverkades då liksom idag av företaget Knoll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s