Ruud Van Empel

Foto: hannarty
 
Just nu pågår en utställning på Fotografiska med den holländske fotografiske konstnären Ruud Van Empel. Jag spanade in utställningen idag tillsamman med min mamma och både hon och jag blev imponerade av hans fotokonst och sätt att arbeta. Bilderna är sammanställda i kollageform genom att han i Photoshop klipper ihop hundratals bilder, samtliga tagna av honom själv. I flertalet av hans bilder figurerar barn, även de är resultatet av hans ”klipp och klista-teknik”. Han har nämligen använt ett antal barnmodeller som han sedan klippt ihop olika delar av för att skapa nya, ej verkliga, individer. Märkligt men fascinerande, väl värt ett besök! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s