Berlin

Foto: hannarty
 
För ett par veckor sedan besökte jag Berlin över en helg tillsammans med min pojkvän. Staden som kanske är allra mest känd för sin hemska historia bjöd på pampig arkitektur så väl som byggnader i gråaste betong. En av dagarna kollade vi in staden från cykelsadeln, ett väldigt bra sätt att hinna se mycket under relativt kort tid. Vi spanade givetvis in ”måste-se-platser” som Checkpoint Charlie, Brandenburger Tor och resterna av muren.Foto: hannarty

Helgen gick även i matens tecken. Vi åt gott varenda dag, möjligen med undantag för en lunch som intogs på en riktig tysk Biergarten som inte helt föll mig i smaken. En av höjdpunkterna matmässigt var då vi åt lunch på det jättelika varuhuset KaDeWe. Delikatessavdelningen på sjätte planet var en riktig upplevelse med godsaker i varje hörn! Mysiga caféer hittade vi i stadsdelen Prenzlauer Berg.

Foto: hannarty
 
På vår sista dag i Berlin tog vi S-bahn till East side Gallery, ett kvarstående avsnitt av Berlinmuren som täcks av målningar av 160 konstnärer från världens alla hörn. Målningarna föreställer konstnärernas syn på de politiska förändringarna i Tyskland vid 1990-talet. Uppriktigt sagt så var jag inte speciellt imponerad av speciellt många av målningarna bortsätt från en som ni ser på bilderna ovan. Jag fastnade för färgskalan och det grafittiinspirerade hand-mönstret, tänk gardintyg till ett tonårsrum tillexempel. Skulle nog kunna bli snyggt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s