På begäran: Tomat- och avokadosallad

 Foto: hannarty

I ett av söndagens inlägg skymtade en tomat- och avokadosallad som jag rörde ihop till middagen. Jag fick en fråga om receptet från Linda som driver den fina bloggen och webbutiken Design Concept. Tänkte att det kanske kan vara fler som är nyfikna på att ta del av det så här kommer ett receptinlägg helt enkelt.

Receptet är beräknat för 4 personer om salladen äts som tillbehör, vill man ha salladen som ”bas” i sin måltid, dvs att endast addera tex lax eller kyckling så är receptet lagom till 2 personer. Vi åt salladen tillsammans med smörstekt grön sparris och laxfiléer med parmesantäcke men givetvis går det att kombinera denna ganska matiga sallad med lite vad som helst. Överlag tycker jag att denna typ av sallader är väldigt goda, blir lite salsaaktigt och går att göra på tusen olika sätt. Receptet nedan är mest bara vad som fanns hemma för dagen. Gott är även att tärna i mango och ösa på med örtkryddor av olika slag.

  • 2 avokado
  • En ask cocktailtomater (gärna i olika färger)
  • ½ finhackad rödlök
  • ½ Galiamelon
  • Olivolja
  • Basilika (gärna färsk)
  • Flingsalt
  • Svartpeppar

Gör så här: Tärna avokado och melon, halvera cocktailtomaterna, finhacka rödlök och basilikablad. Blanda ihop alltsammans och ringla över ett par matskedar olivolja, salta och peppra efter tycke och smak.

Smaklig spis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s