Home sweet home

Foto: hannarty

Semestertider betyder tid för museum och konstgallerier! Igår gjorde därför jag och mamma ett besök på Liljevalchs Konsthall och spanade in den nu pågående utställningen Home sweet home. Utställningen är en konstnärlig tolkning av svenska och internationella formikoner så som Charles & Ray Eames, Bruno Mathsson, Joseph Frank, Estrid Ericsson, Carl Malmsten Eero Saarinen mfl arrangerat av trion Annica Kvint, Cilla Ramnek och Karin Södergren. Här fanns många designklassiker att spana in som exempelvis Eames-parets kanske mest kända stol, Carl Malmstens pinnstolsklassiker och Starcks Juicy Salif. Två av de ting som jag fastnade för lite extra ser ni ovan; En persisk matta från 1930-talet i fantastiska färger samt en lika färggrann lapptäckes liknande kreation av blandade tyger från Svenskt tenn. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s