DIY – Klä om köksstolar

Foto: hannarty

Omklätt och klart! Måste säga att jag är riktigt nöjd med resultatet, vilket lyft om man jämför med hur stolarna såg ut innan förvandlingen. Tycker att de passar bra med mina underlägg från Svenskt tenn också, ännu en färgklick i allt det vita i köket som känns helt rätt. 

Foto: hannarty

Då stolsdynorna satt löst i en ”ram” var det enkla att ta loss och klä om. Det som behövdes var endast tyg (såklart), en sax, nubb (en form av kortare spik med platt huvud) och en hammare. Jag delade tyget i fyra lika stora delar (2 x 1,5 meter tyg räckte till alla fyra stolar), sedan klippte jag till tygbitarna en extra gång och sparade ca 1 dm på varje sida om dynorna. Detta för att kunna vika in och spika fast kanterna på undersidan av stolsdynorna. Jag valde att dubbelvika tyget på undersidan för att få snyggare kanter och för att inte riskera att tyget rispar upp sig i kanterna. Sedan var det bara att spika och vara noga med att sträcka tyget så mycket det bara går så att det inte uppstår några oönskade väck på dynorna. Jag valde att använda hela mönster på tyget, dvs att jag inte mönsterpassade så att alla stolar fick samma blommönster utan att de blev lite olika allihop. Blev fint tycker jag, lite mer levande och inte så stelt. 

En reaktion till “DIY – Klä om köksstolar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s