Lördagsmiddag

 Foto: hannarty

Ibland undrar jag om det finns något bättre än riktigt god mat…!? Om man dessutom får avnjuta den tillsammans med personer som man verkligen gillar är det svårslaget. Igår var en sådan kväll. Jag och M hade bjudit in mina bröder samt svägerska till lördagsmiddag. Vi fixade ihop lite tapas-liknande mat med bland annat kallskuret, kex och ost, olika sallader, surdegsbröd, oliver mm. Vi lagade även en Tarte flambée som blev väldigt god, receptet hittar ni här. Men det kanske mest uppskattade av allt på bordet var våra halvt egen påhittade serano-snurror. Inspiration till fyllning i de små smördegssnurrorna fick vi från min vän I som hade bakat det godaste vetebrödet med inbakad seranoskinka och spenat när vi hälsade på i förra veckan. Vi fixade ihop en förenklad variant genom att använda smördeg istället. Resultatet av det hela ser ni på bilderna nedan och receptet (som är lite på en höft) har jag också försökt att få ner för den som är sugen att prova. 

Foto: hannarty
Seranosnurror:

1 pakt färdigkavlad smördeg
Ca 10 skivor seranoskinka
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
Färsk spenat (tex babyspenat)
Riven ost
Salt och peppar

Finhacka rödlök och vitlök och fräs i olivolja i ett par minuter tills löken mjuknat en aning. Skär seranoskinkan grovt och fräs tillsammans med löken. Tillsätt även bladspenat, fräs ytterligare ett par minuter. Salta och peppra. Fördela ”röran” på den utkavlade smördegen och strö över riven ost. Rulla ihop smördegen och lägg i kylen en stund så blir det lättare att skära den i bitar sedan. Skär smördegsrullen i ett par centimeter tjocka skivor och grädda i varmluftsugn på 225 grader i ca 10 minuter. Låt svalna och Njut!

2 reaktioner till “Lördagsmiddag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s