Murgröna

Foto: hannarty
Jag köpte ett par murgrönor för ett par veckor sedan som nu pryder fönsterkarmen i mitt kök. Häromdagen klippte jag av några grenar från dem och placerade i två vaser. En god vän till mig tipsade nämligen om att de ganska snart slår rot i vattnet och klarar sig sedan utan att planteras i jord. Nu har mina murgrönekvistar endast stått i vaserna i några dagar så det återstår att se hur länge de dröjer innan de bildar rotsystem där under vattenytan. Men fina är de redan nu som dekoration tycker jag. 

4 reaktioner till “Murgröna

  1. Hej! Undrar om du har något litet rotat skott att sälja till mig? 🙂 om, skriv din mail så får vi höras 🙂

    MVh Erica

    Gilla

  2. Hej Erica, det har jag dessvärre inte (alla mina strök med när jag flyttade för ett tag sen). Men det är superlätt att få dem att slå rot. Klipp bara av några kvistar från en murgröna och sätt i vatten. Tar inte speciellt lång tid innan de rotar sig. Lycka till 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s