Oväntat gott

Foto: hannarty
 
Min bästa vän I ger mig ofta tips på goda (och nyttiga) maträtter som hon har testlagat. Nu senast fick jag tipset att göra Zucchinipasta, och då menar jag inte pasta med zucchini som tillbehör utan själva pastan är gjord av zucchini. Måste erkänna att jag var väldigt skeptisk denna gång, nog för att hon är en fena på matlagning men det här…? Som av en händelse (tydligen är jag lika förberedd som TV-kockarna) hade jag en zucchini i kylen. Så jag provade, och det blev faktiskt väldigt gott. Krispigt och ja, helt enkelt väldigt gott. Enkelt var det också. Zucchinin strimlades till ”spaghetti” med hjälp av en potatisskalare, lägg alltihop i ett durkslag och häll på ett par, tre liter hett kokande vatten. Rör ner lite olivolja och strö flingsalt över. Jag serverade min ”pasta” med en hemgjord tomatsalsa och parmesantäckt laxfilé. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s