Uppdatering från paradiset

I snart nio dagar har vi nu varit här i Costa Rica. Men närapå åtta dagar tog det innan jag kom ner i varv och kunde koppla av ordentligt, det märktes igår när jag nästintill inte kom ur sängen på hela dagen. Jag behövde sova ikapp hela den gångna (väldigt intensiva) hösten. Men idag är jag på banan igen och är tillbaka i solstolen. Fick tag på en kokosnöt som trädgårdsmästaren plockat ner från en av alla kokospalmer här i krokarna. Smakade dock inte lika festligt som det ser ut, men jag inbillar mig att det är lite nyttigt i alla fall…?

Häromdagen drog allesammans iväg med hyrbuss för att åka på en flodtur i en nationalpark. Vi spana in vilda djur och fick bland annat se apor (som dessutom hoppade ombord på båten), krokodiler (lite läskigt var det må jag säga), leguaner, fladdermöss, en papegoja och en hel drös med andra fina fåglar.

Foto: hannarty

I söndags bar det av ut till sjöss, det blev segling i solnedgången och vi stannade till ett par timmar för att snorkla och äta gott. Fantastiskt härligt var det! Väl på båten fick vi frågan om vi ville åka med på Fiesta samma kväll. Det vankades traditionell festival med tjurridning i en av grannbyarna. Vi hängde på hela gänget med barn och allt. Jag och mina två brorsdöttrar var de enda blondinerna på plats, i övrigt bara inhemska. Men vilken succékväll det blev, hur häftigt som helst. Mer costaricanskt än såhär blir det inte berättade brorsan (som bor i Costa Rica sedan åtta år). Kort och gott kan jag bara konstatera – vi har det toppen här! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s