Julafton

Foto: hannarty
Julfriden har infunnit sig och dopparedagen är kommen! Imorse vaknade jag, traditionsenligt, upp till skenet av ett levande ljus som mamma hade ställt på sängbordet i mitt rum. Precis på det sättet har varenda julaftonsmorgon börjat hemma hos oss, och ibland har mamma till och med lyckats smita in med det där ljuset medan vi barn fortfarande sov. Idag däremot vaknade jag av att hon öppnade dörren. En riktigt mysig tradition är det hur som helst!
En annan tradition vi haft i familjen är att pynta pepparkakor med glasyr. När jag och mina bröder var små fick vi alltid varsitt stort pepparkakshjärta med våra namn skrivet på, hjärtana hängdes över sängen i ett rött sidenband och mamma placerade dem där samtidigt som det där ljuset på sängbordet. Nuförtiden är det oftast jag som står för de glaserade pepparkakorna, och istället för att hänga dem över sängen får de istället agera placeringskort på julbordet. 
Eftersom familjen i år har varit iväg på en lång och skön semester tillsammans tidigare i december bestämde vi oss för att inte köpa en massa julklappar i år. Några julklappar blev det dock i alla fall, och den förnämsta av dem alla beklädde jag i marmorerad kontaktplast. Bra idé om man vill spara kartongen även när paketet är öppet och förvara annat i. 
Önskar Er alla en riktigt God Jul! 

2 reaktioner till “Julafton

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s