Smak av Gotland

Foto: Hannarty

Det blev verkligen inte mycket till shopping under våra dagar på Gotland. Nej, fokus låg mer på att umgås och att äta gott. Men en sak fick vi i alla fall med oss hem, en burk med gotländsk salmbärssylt. Så igår när mamma, pappa och brorsan var på besök för att hjälpa till med de sista finliret i köket så bakade jag en saffranspannkaka till förmiddagskaffet. Jag ”fuskade” en aning genom att använda mig av färdig risgrynsgröt, men oj så gott det blev (om jag får säga det själv…). Receptet, som jag hittade här, var verkligen enkelt att röra ihop. Givetvis serverade jag pannkakan som sig bör med vispad grädde och salmbärssylt. Mums! 

4 reaktioner till “Smak av Gotland

  1. Den sylten är så god! Måste alltid köpa med mig den hem när jag besöker ön. Köper gärna några extra burkar också för att det ska räcka länge (haha:))
    Var ni på Krusmyntagården och åt den klassiska saffranspannkakan då?:)
    Ha det fint! /Kramar

    Gilla

  2. Ja, visst är den! Jag gjorde misstaget att bara köpa med mig en burk hem däremot…! Vi var inte på Krusmyntagården denna gång (tack för tipset) men åt saffranspannkaka både inne i Visby och på mysiga Leva Kungslador! Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s