Formex 2014: Trendutställningen

Idag öppnade portarna för höstens upplaga av Formex och jag var där för att kolla in höstens nyheter i inredningsvärlden. Min tanke är att jag under de kommande dagarna ska presentera mina favoriter från mässan här på bloggen, men först tänkte jag ge er några bilder från Trendutställningen som visas i entréhallen på mässan. Där presenteras årets huvudtema som består av fyra av säsongens mest framstående trender: Soft Nordic, Wild Wood, Raw Rustic Junction och Dark Fragrance. Utställningen är framtagen av designern Jan Rundgren.

 

Det första av mässans fyra trendteman, Soft Nordic, utgör även mässans huvudtema. Skandinavisk design är hetare än någonsin och den klassiska och stilfulla 50-talsdesignen inspirerar. Färgerna går i ljusa pastelltoner så som grått, aprikos, punderrosa och rostbrunt. Formerna är runda och materialen mjuka.

 

Wild wood är trenden som går i mörka murriga färger och där naturen står i centrum. Mönstren till textilier och andra inredningsprodukter inspireras av djur- och växtriket. Materialen är grova så som obehandlat trä och sten. Den nordiska maten är ett annat viktigt inslag i denna trend. Det ska vara närodlat och egentillverkat och man visar stolthet över ursprung såväl som sin hembygd genom att lyfta fram det i matlagningen.

 

Mässans tredje trendtema, Raw Rustic Junction, är kanske den trend som syns mest bland utställarna på mässan. Karaktäristiskt för trenden är slitna, rostiga möbler och inredningsdetaljer med tydlig patina. Som gammalt fast i nyproduktion. Materialen är råa och färgskalan går i starka färger med mycket blå toner.

 

Det sista trendtemat, Dark Fragrance, andas lyxiga material så som sammet och siden. Färgerna är mörka och starka, man ser kandelabrar och färgat glas i dukningarna och över bordet hänger kristallkronor. Det är fortsatt mycket metaller i inredningen så som koppar och mässing och en och annan paljett dyker också upp i denna trend.
Vilken stil gillar du bäst?
Foto: Hannarty

En reaktion till “Formex 2014: Trendutställningen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s