Istället för kakel

När vi skulle välja kakel till det nya köket bestämde vi oss ganska fort för att hålla oss till klassiska vita kakelplattor. Färgat och mönstrat kakel i all ära men det kändes inte som ett alternativ just då. Något vi däremot inte tänkte på var att det faktiskt inte behöver vara just kakel som sätts som ”stänk-och vattenskydd” intill köksbänken. Nej, det går ju minst lika bra att fästa en plexiglasskiva, transparent eller färgad, på väggen. Eller som här, tapetsera väggen med favoritmönstret (i detta fall den här fina tapeten från Svenskt tenn) och fästa en glasskiva utanpå. Väldigt snyggt om ni frågar mig! 

Apropå Estrid Ericsons klassiska elefantmönster. Visst ni att det fina mönstret nu även finns i grått både som tapet och kudde? Det sistnämnda lanserades för någon vecka sedan i samband med Estrid Ericsons 120-årsdag (om hon hade levt).

Bilder: Alvhem mäkleri

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s