Marimekkomiddag

Igår kväll var jag på middag i Marimekko‘s butik på Skånegatan här på Söder. Det bjöds på fantastiskt god mat från Urban Deli och middagsbordet var vackert dukat med fint porslin och textilier från Marimekko’s egna kollektion. Dessutom visades några utvalda godbitar från Spring/Summer 2015 kollektionen. Jag fann flera favoriter bland produkterna så som de grafiskt mönstrade tallrikarna samt de fina ”vågiga” glasen och karafferna som syns på bilderna nedan. 
Therese, som är Marketing Manager för Marimekko i Skandinavien, berättade att formen på glasen i fråga är inspirerad av ett par nedhasade tubsockor. Vet inte om likheten direkt är slående (särskilt inte med tanke på hur vackra glasen är i jämförelse med ett par strumpor), men det bevisar däremot att kreativitet och design kan väckas ur de mest alldagliga ting. 
Sammanfattningsvis ett väldigt välordnat och trevligt event och jag kan verkligen rekommendera er att spana in vår/sommar-kollektionen när den landar i butik. Dessutom fick vi höra att Marimekko står inför ett spännande förändringsarbete som är tänkt att resultera i nya uttryckssätt och med mer fokus på mode. Håll ögonen öppna säger jag! 

Foto: Hannarty

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s