Triss i kartor

Kartor och city guides av olika de slag har antagit en given plats i inredningssammanhang under de senaste åren. Mycket tack vare David Ehrenstråhle och hans omåttligt populära (med all rätt!) posters med city guides till städer så som New York, Paris och London. 
Men givetvis är det även andra som har hakat på trenden. Till exempel The Global Institute of Creation som har skapat ”tavelkartor” över Sveriges tre största städer – Stockholm, Göteborg och Malmö. 

Likaså erbjuder Gallerix ytterligare en variant av svartvita kartor att hänga på väggen. Den här Stockholmskartan fick jag syn på igår när jag och M var förbi butiken i Sergelgången för att lämna in en tavla på ramning. Förutom vår huvudstad så finns bland annat kartor över Berlin, Amsterdam och St Petersburg. 
Förutom utseendet så skiljer sig priset ganska markant mellan dessa tre. Erenstråhles posters går på 700 pix, kartorna från The Global Institute of Creation får du för 300 kronor, och Gallerix varianterna kostar endast 149 spänn. 
Vilken variant gillar du bäst?

2 reaktioner till “Triss i kartor

  1. Jag gillar kartor väldigt mycket, och har gjort så hela mitt liv, tycker det är häftigt och intressant med detta ”nya” tänk. Snyggt!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s