Årsresumé 2014: Januari – Juni

År 2014 lider mot sitt slut. Ett minst sagt innehållsrikt år har det varit och här på bloggen har det också hänt en hel del. Jag tänkte därför försöka sammanfatta det gågna året genom några bloggåterblickar i bildform. Ni som häng med mig ända sedan årsskiftet 2013 känner säkerligen igen flertalet av bilderna medan ni nya läsare får se det som en snabbrepris av det som varit eller kanske rent av som en introduktion till den här bloggen. Enjoy!

Årets första månad, januari, inleddes med ett enkelt gör-det-själv-pyssel. En träskiva och en rulle kontaktplast var allt som behövdes för att pyssla ihop en alldeles egen ”marmorskiva”. Den fick sedan ta plats på mitt köksbord.

februari blev det en heldag på möbelmässan Stockholm Furniture and Light Fair där jag spanade in finfina nyheter och snygg klassisk möbeldesign. De enkla men ack så snygga vägghyllorna från Atelje Alt var en av alla de nyheter som föll mig i smaken.

Årets två första månader ägnades även åt tulpanfrossa. Ett enkelt sätt att få vårkänslorna att blomma redan tidigt in på det nya året.

Under mars månad fick en Fjädersparris flytta in hemma hos mig. Krukväxten ifråga kan helt klart klassas som en av årets ”it-blommor”. Den har synts precis överallt och inte undra på det säger jag, den är ju verkligen urfin med sina gröna skira grenar. 

En annan växt som fick flytta in under året var kaktusen. Jag införskaffade två små minivarianter i april och de stod sig gröna och fina ända in i december. Då fick de däremot åka ut till förmån för de traditionsenliga julblommorna.


Samma månad plockade jag in årets första vitsippor. De är verkligen något speciellt med de där första ljuvliga vårblommorna!

I maj packade jag väskan för en tur till Göteborg. Det vankades tvådagars Bloggforum på Scandic Rubinen och jag hade äran att få vara en av deltagarna. Fullmatad med inspiration och nya trevliga bekantskaper åkte jag hemåt igen. Hatten av för Trendenser-Frida för ett fantastiskt arrangemang! 

Så var det plötsligt sommar och i juni packades det flyttlådor för fulla muggar hemma i Solnalägenheten. Det vankades nämligen ihopflytt i slutet av månaden och mycket skulle förberedas innan det var dags. Bilden av de vackra pionerna på mitt lilla soffbord fick bli en symbol av hur jag vill minnas min lilla fina första bostadsrätt.
Glöm inte att kika in här även imorgon, då kommer fortsättningen på årssammanfattningen och jag bjuder på gobitar från årets andra halva.
Foto: Hannarty

2 reaktioner till “Årsresumé 2014: Januari – Juni

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s