Årsresumé 2014: Juli – December

Årets andra halva var helt klart årets mest händelserika, inte minst på ett privat och karriärmässigt plan. I slutet av juni flyttade jag till nytt boende och blev sambo och i augusti bytte jag jobb. Nytt boende betyder ju dessutom nya inredningsutmaningar och det har verkligen varit hur kul som helst att få inreda ett gemensamt första hem tillsammans med M.

Något av det absolut bästa i den ”nyagamla” lägenheten (här bodde nämligen M sedan tidigare) var vårt nyrenoverade kök som blev klart i början av juli. Vi hade kämpat med renoveringen under våren och det kändes underbart att äntligen bli färdiga. Alltihop gjorde vi själva med hjälp av snälla och behjälpliga föräldrar och resultatet kunde vi nog inte vara mer nöjda med! 

I augusti var det dags att byta jobb efter tre och ett halvt år på byrån och det var med stort vemod jag lämnade alla mina fina kollegor. Det blev ett lyckat avslut med middag och trevligheter och med mig som avtackningspresent fick jag en fin mässingskruka från Svenskt tenn. 
Samma månad gick höstens upplaga av Formex av stapeln. Jag var där på öppningsdagen och spanade in alla nyheter bland utställarna. Bilderna ovan kommer från Trendutställningen i entréhallen.

Så kom september månad och det var äntligen dags för min bästa vän att stå brud! Som jag hade längtat till den dagen och bröllopet blev precis sådär magiskt fint som man kunnat tänka sig. Jag hade dessutom äran att vara både tärna och toastmadame, två väldigt roliga uppgifter!  

I september frossades det även in Dahlior. Bondens marknad öppnade upp för säsongen bara ett stenkast hemifrån oss vilket innebar att helgblommorna inhandlades där vareviga helg, ja faktiskt ända in i oktober. 

Nya söderlägenheten tog allt mer form under hösten och i oktober fick vi äntligen upp vår tavelvägg över soffan i vardagsrummet. En mix av tavlor hamnade där och senare även en femte tavla i form av världsmästarcykeln. Den ramade vi in i en mörkbrun ram vilket blev en fin kontrast till allt det svartvita.  

Årets absoult mörkaste månad november tillbringades mestadels inomhus uppkrypen i soffan. Men några utflykter blev det ändå som till exempel ett besök i Gulleds fina showroom på Söder här i Stockholm. Jag fick en guidad visning bland alla finheter och senare under hösten kunde jag inte låta bli att köpa mig en alldeles egen Etch Candle holder från Tom Dixon.


Så kom äntligen december, årets kanske mysigaste månad. Jag var bortrest på jobbresa både i början och mitten av månaden (följt av några semesterdagar i Bangkok), men den tid jag hade hemmavid utnyttjade jag till max för att skapa den rätta julstämningen. Jag plockade in en minigran och satte i en vas med vatten, pyntade balkongen med ljusslinga och hängde upp stjärnor i fönstren. M bakade lussebullar och vörtbröd och jag bunkrade upp med ljus i hela lägenheten. Precis så som det ska vara!
Med härliga minnen i backspegeln blickar jag nu framåt mot ett nytt år, ett spännande 2015! Ni är såklart varmt välkomna att hänga med mig här på bloggen och glöm inte att kommentera och tycka till om det är något ni vill se mer/mindre av här på bloggen etc. All input och feedback är välkommen!
Foto: Hannarty


2 reaktioner till “Årsresumé 2014: Juli – December

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s