Table setting

Efter en skön sovmorgon följt av ett par timmars slötittande på tv har vi så sakteliga börjat vakna upp här hemma. Innan vi lämnar år 2014 helt och hållet bakom oss för att stega in i allt vad 2015 har att erbjuda tänkte jag passa på att bjuda på några glimtar från gårdagens nyårsmiddagsbord här hemma. Det blev en väldigt god måltid i form av en klassisk Toast Skagen till förrätt (givetvis på sambons hembakta surdegsbröd), Kronhjortsstek till varmrätt och Chokladfondant med till dessert. 
Dukningen blev enkel med vit linneduk, vita servetter, en bukett blommor innehållandes ranunkel, nejlikor och eukalyptusblad samt ljushållare från Iittala och ett par höga glasljusstakar. 
Ett enkelt dukningstips till er som (liksom jag) inte äger några förrättsbestick är att placera de vanliga middagsbesticken ”i två nivåer”. Det vill säga så att det ger illusionen av att de har olika storlekar och således ser ut att vara förrätts- respektive varmrättsbestick. 
God start på det nya året!
Foto: Hannarty

4 reaktioner till “Table setting

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s