Mr. Turner

Nej, det hör väl inte direkt till vanligheterna med filmtips här på bloggen. Men igår var jag och M på bio och såg en film som jag faktiskt tycker kvalar in kategorimässigt här på bloggen (inte minst med tanke på att ordet Art faktiskt förekommer i bloggens namn). Filmen ifråga är baserad på den berömda brittiska konstnären J.M.W Turners liv (1775 – 1851). Jag hade själv äran att se några av hans fantastiska (om än ganska kusliga) verk på utställningen Turner, Monet, Twombly som visades på Moderna museet under 2011 och fick då upp ögonen för hans konst. Därför ville jag gärna se filmen om personen bakom de där penseldragen. 

Turners verk kännetecknas framförallt av hans otroliga landskapsskildringar och ljuset har en väldigt central roll i hans måleri. Att han var en minst sagt speciell man råder det dessutom inga tvivel om efter att ha sett filmen. Men var den sevärd då? Jo, det tycker jag allt. Turner är en fantastisk konstnär och det är alltid intressant att få ”lära känna” personen bakom verken. Däremot är det ingen överdrift att det grymtades (jo, du läste rätt) väldigt mycket i filmen… Se den så kommer ni förstå precis vad jag menar! 

Bild: SF Bio

2 reaktioner till “Mr. Turner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s