DIY: Pompoms

Helgen står för dörren och vad passar väl då bättre än att inleda fredagen med ett festligt gör-det-själv-tips? Häromkvällen satte jag nämligen igång att pyssla vilket resulterade i tre stycken ”pompoms”. Idén att göra dem själv fick jag av en god vän som gifte sig i höstas och hade gjort egna pompoms till bröllopsfesten. Lätt som en plätt är det sa hon och det kan jag nu intyga att det faktiskt var! Allt man behöver är silkespapper, snöre och en sax. Om ni vill prova själva så har jag försökt att knåpa ihop en gör-det-själv-guide här nedan.

Gör såhär:
Börja med att veckla ut silkespappren (ca 3 ark per pompom) så att de ligger på varandra. Vik silkespappren på mitten (kortsida mot kortsida) och klipp upp den vikta kanten. Vik silkespappren igen (kortsida mot kortsida) och klipp upp även den kanten. 
Vik en smal remsa (ca 1-2 cm), vänd på silkespappren och vik ytterligare en smal remsa. Vänd igen, vik, vänd, vik osv. Tänk ”smällkaramell-principen”. 
När silkespappret är färdigvikt, hitta mitten och knyt ihop med snöret. Inte för hårt bara för då kan silkespappret gå sönder. Klipp av snöret i den längd du vill ha det för upphängning.
Klipp ändarna på snedden om du vill att din pompom ska få lite vågiga kanter. Veckla sedan upp ett papperslager i taget in mot mitten, gör samma sak på andra sidan. När alla lager är uppvikta är det bara att fluffa till din pompom och vips är den klar! 
* Det här inlägget blir mitt bidrag till det kreativa initiativet Monthly makersIdén kommer från 12 bloggande brudar som kommer att presentera ett tema per månad under året för att utmana den som vill att skapa och använda sin kreativitet. Utmaningens första tema är Papper, läs mer om upplägget här.   
Foto: Hannarty

8 reaktioner till “DIY: Pompoms

  1. Pingback: Pompom | HANNARTY

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s