Stockholm Furniture Fair 2015

Årets upplaga av Stockholm Furniture Fair gick av stapeln i veckan och eftersom jag jobbade som vanligt hade jag tid att besöka mässan först igår under mässans sista dag. Jag spanade in nyheter, snicksnackade med trevliga personer i montrarna, gick på intressanta seminarier och givetvis fick jag även möjlighet att suga åt mig massor av inredningsinspiration. Kameran var förstås med och här kommer ett urval av det som fastnade på min kameralins. 

Nog för att SFF är en möbelmässa men där fanns även fullt med fint stylade detaljrika miljöer att inspireras av. Just en sådan hittade jag i Abstractas monter. Att jag drogs lite extra till just denna monter tror jag har att göra med att jag börjar längta tills vi snart får flytta in i vårt nya fina kontor med jobbet (eller så är det helt enkelt för att jag gärna skulle vilja ha en sån här fin arbetshörna här hemma). Hur som helst så säger jag tummen upp för fin styling och fina kontorsmöbler hos Abstracta. 

I Menus monter har jag svårt att avgöra vad jag gillade allra bäst. Liksom alltihop, inklusive stylingen, är ju bara sådär toppenfint att man smäller av. Lyckades även få med en spegling av mig själv på en av bilderna insåg jag. Passar därför på att säga Hej hej till alla läsare, kul att ni tar er tid att kika in här mellan varven. Det uppskattar jag. Mycket! 

En riktigt fin möbelnyhet hittade jag i By Lassens monter. Den snygga trästolen med skinnsits, som heter Saxe, är hopfällbar och gör att den lätt går att ställa undan om så önskas. Väldigt praktisk för trångbodda och snygg som få om ni frågar mig! Finns även i mörkbrun variant och i mässans kanske mest spottade materialkombo – Ljus trä och ljust läder. 

En annan favorit var Strings monter, stylad av Lotta Agaton. Som vanligt blir allt hon tar i till (styling)guld och väggen med de svartvita fotografier tar helt klart priset som mässans mest instagrammade. En annan vägg, som även den fått väldigt mycket välförtjänt uppmärksamhet i bloggar och sociala medier, är väggen från Ilse Crawfords entréutställning. Ilse som var Guest of honor på mässan hade skapat en dynamisk utställning där vi besökare fick chansen att bidra genom att skriva ner våra intryck från mässan och fästa på väggen. Om ni vill läsa mer om utställningen så rekommenderar jag er att kika in hos Husligheter-Maria eller Anette på Inredningshjälpen som båda har skrivit ett längre inlägg om just entréutställningen. 
Foto: Hannarty

5 reaktioner till “Stockholm Furniture Fair 2015

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s