DIY – Fjäderhängen till påskriset

Påskledigheten är här och det känns helt ofattbart skönt att få vara ledig i fem hela dagar! Har ägnat dagen åt att göra påskfint här hemma och bland annat har jag knåpat ihop ett gäng fjäderhängen att dekorera påskriset med. Använde små träkulor som en liten tvist istället för att bara sätta fjädrar i riset rakt upp och ner (vilket i och för sig också är väldigt fint).
DIY Påskfjädrar 021DIY Påskfjädrar 016DIY Påskfjädrar 024

Idén slog mig när jag var i hobbyaffären idag och köpte fjädrar och fick syn på de små träkulorna på en hylla intill. Det som behövs är fjädrar (jag använde vita, rosa, svarta och svagt beigea/krämfärgade), träkulor med hål i (8 mm i diameter) samt sytråd (jag använde svart tråd till de svarta fjädrarna och vit tråd till övriga färger).

DIY Påskfjädrar 003 (2)

Klipp fjädrarna i önskad storlek, jag använde 1-2 stycken fjädrar för varje hänge, och trä på kulorna en efter en. För att få till upphängningen så trädde jag igenom en sytråd igenom kulorna innan jag lirkade på dem på fjädern. På så sätt fastnade sytråden mellan kulorna och fjädern och det behövdes inget lim eller liknande för att fästa fast dem.
DIY Påskfjädrar 011 (2)Foto: Hannarty

2 reaktioner till “DIY – Fjäderhängen till påskriset

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s