Keramikkurs

I måndags klev jag in på Folkuniversitetet för första gången. Knatade fram till receptionsdisken och registrerade mig till kvällskursen i keramik som jag äntligen fått ändan ur och anmält mig till. Det har stått på ”önskelistan” ganska länge och nu var det alltså dags för första lektionstillfället.

Det visade sig att vi endast var tre riktiga nybörjare, de övriga hade gått minst en kurs förut och körde igång direkt med sitt. Vi gröngölingar fick därför ha läraren för oss själva och hade möjlighet att ställa hur många frågor som helst. Vi hann med att prova teknikerna Tumma, Ringla och Kavla. Mina tre alster blev både sneda och vinda men det var helt vansinnigt skoj att sitta där och arbeta med händerna.

Mitt målande har legat på is en tid och på kursen märket jag hur mycket jag faktiskt har saknat att ”hantverka”. De tre timmarna bara seglade förbi i ett nafs och jag hann inte ens ut ur verkstaden innan jag började längta till nästa tillfälle. Men innan det är måndag igen måste jag försöka klura ut vad jag skulle vilja göra för något på de kommande kurstillfällena. Fick frågan av läraren om det var något specifikt jag ville göra men insåg att jag inte alls tänkt i de banorna. Ikväll har jag därför googlat keramik-inspiration för fullt. Ramlade över vacker keramik signerad Kajsa Cramer och kan bara drömma om att kunna åstadkomma något likanande… Så enkelt och fint!

Bild: Kajsa Cramer ceramics
Bild: Kajsa Cramer ceramics

Snart är det måndag igen, hurra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s