Hållbart

Ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat är hållbarhet och socialt ansvar. Jag skrev min D-uppsats inom just detta ämne men då ur ett bolagsperspektiv, om hur småföretagare arbetar med hållbarhetsfrågor vad gäller ekonomiskt, socialt och miljömässigt ansvar. Ämnet har engagerat mig sedan dess och därför blir jag extra glad när det på senaste tiden har dykt upp flera inlägg på temat i bloggvärlden.

Husligheter-Maria har kört igång med kategorin Miljömåndag på sin blogg. Hennes första inlägg om hur vi överkonsumerar plastpåsar har etsade sig fast på min näthinna. Numera har jag en tygkasse nerstoppad i handväskan (väldigt smart tips från Maria) och tackar nej till plastpåsar i butikerna så ofta jag kan. 

Även Tant Johanna har startat en återkommande hållbarhetskategori på sin blogg där hon tipsar om ekologiska och bra val för hemmet. 

IKEA Livet hemma publicerade nyligen ett bra och tänkvärt inlägg om det faktum att vi slänger mängder av mat varje år. Där listar de bland annat fem bra och konkreta tips att ta till sig gällade detta och jag är den förste att erkänn att jag har mycket att lära på det området. De tipsar även om den goda middagen som syns på bilden nedan som är tillagad med tänket ”ta reda på allt när du lagar mat och släng inget”. ikea_spaning_zero_waste_inspiration_1Fler tips för att minska matsvinnet finns på hemsidan StoppaMatsvinnet.nu som är ett intiativ av Livsmedelsverket, Naturvårdsverket och Jordbruksverket.  

Ja, jag har i alla fall bestämt mig. Att ta vara på maten får bli årets ”sommarlöfte”, hänger ni på? 

Foto: Susanne Blåvarg för IKEA Livet Hemma

4 reaktioner till “Hållbart

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s