Fem tips till midsommar

Även om väderprognosen visar 13 plusgrader och regnskurar på midsommarafton så längtar jag efter att få fira traditionsenlig midsommar med nära och kära i Roslagen till helgen. För att komma i rätt stämning till midsommarfirandet har jag satt ihop en lista med fem midsommartips. Hoppas att det kan vara till lite inspiration för ert firande också!

1. Blommande isvatten

Ett fint och somrigt tips till midsommarfesten är fylla vattenkaraffen (eller drinkarna) med blommande isbitar. Lätt som en plätt att fixa själv. Allt som behövs är ätbara blommor (till exempel pensé eller ringblomma) eller örter, en iskubsform och vatten.
Is med blommor

2. Femminuterssill

Hos superpysslaren och bloggaren Helena Lyth fick jag syn på en god (och enkel) sill att röra ihop till midsommar. Helena använder sig av femminuterssill som är en riktigt fiffig uppfinning om ni frågar mig. Man slipper krånglet med själva inläggningen och istället kan man bara blanda i allt det ”göttiga” och vips är det klart. Sill till midsommar

3) Ängsblommor

Något som hör midsommaren till för mig är att cykla upp i ängsbacken (som den kallas) hemma hos föräldrarna i byn och plocka blommor längs vägkanterna och på ängarna. Att blanda blomsorterna hejvilt blir som allra vackrast tycker jag och det blir en väldigt fin dekoration att ställa på bordet till midsommarfirandet. Just denna buketten plockade jag till midsommar för två år sedanMidsommarblommor

4) Jordgubbslemonad

Jordgubbar hör såklart midsommar till och få saker går upp mot en skål med solvarma jordgubbar och glass. Men vill man variera sitt jordgubbsintag något i midsommar så kan man prova att koka ihop den här lemonaden. Ser ljuvligt gott ut om ni frågar mig! JordgubbslemonadAppropå jordgubbar så tänkte jag prova att baka världens bästa rabarberpaj med en blandning av rabarber och jordgubbar i midsommar. Tror att det kan bli en riktig höjdare!

5) Dekorera mera!

När det vankas festligheter så lägger man ofta manken till för att duka vackert. Vad man lätt glömmer däremot är att det även kan vara fint att dekorera omgivningen runt matplatsen lite extra. Ett tips som jag hittade hos IKEA Livet hemma är att hänga pompoms i träden och placera middagsbordet där under. Ger en fin och ombonad känsla och passar lika bra till midsommar som andra sommarkalas.17163c90a134c49c5d8e789ce9886244Ett bonustips på temat att dekorera utomhus till midsommar är att sätta björkar intill dörrarna på huset eller vid husknutarna. Blir väldigt fint och är dessutom betydligt enklare än att klä en midsommarstång. Men precis som med julgranarna vid jul får man inte glömma att fråga skogsägaren om lov innan man börjar hugga ner björkar…

Bilder: 1, 2, 3, 4, 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s