Hemma i stan med en bit av landet i packningen

Så var vi hemma igen efter fem heldagar på landet hos mina föräldrar. Innan vi åkte imorse passade jag på att kila ut i trädgården och knycka med mig ett fång med lupiner från mammas rabatt. De flesta lupinerna hade redan börjat vissna så smått, men några fint blommande stod fortfarande kvar. Jag lindade in dem i blött hushållspapper och hoppades på att de skulle hålla hela vägen hem. Lupiner 008Lupiner 006

Jag minns så väl när jag var barn, då hade vi inte några lupiner i vår trädgård medan grannarna däremot hade hela halva gräsmattan full med dessa vackra skapelser. Mamma gjorde flera försök att plantera lupiner i vår trädgård utan vidare resultat. Men under de senaste åren har de börjat ta sig rejält och nu har hon en hel rabatt full med just lupiner. Väldigt ståtliga är de, både i rabatten och här hemma på skänken i vardagsrummet. Lupiner 010

Nu ska jag strax packa förklädet i handväskan och ta tunnelbanan till Folkuniversitetet. Terminens sista keramikkurstillfälle väntar och det har blivit dags att glasera de alster som jag lyckats åstadkomma under våren. Ska bli så kul, som vanligt!

Foto: Hannarty

2 reaktioner till “Hemma i stan med en bit av landet i packningen

    1. Jodå, när det är färdigglaserat så lovar jag att visa upp några skapelser 🙂 Tji fick jag igår dock när jag kom till keramiksalen, kurstillfället var nämligen flyttat till idag… Hoppsan! 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s