Glasering

Tji fick jag när jag hängde på låset till Folkuniversitetet igår. Kurstillfället hade blivit flyttat till idag, och jag har tydligen hamnat i sådant semestermood att jag hade missat det helt. Tur då att jag var obokad även ikväll och kunde kila dit samma tid fast ett dygn senare. Keramik glasyr 2Sista kurstillfället innebar att det var dags att sätta sista finish på keramiken med glasyr. Svårast av allt var nog att välja nyans på glasyren, jag fick beslutsångest delux vill jag lova. Till sist valde jag ut några blå, gröna och grå nyanser som jag glaserade mina alster i. Exakt hur färgerna kommer att bli vet man inte förrän man öppnar ugnsluckan efter bränning vilket gör det extra spännande.
Keramik innan glasyrNågra bilder på den färdigglaserade keramiken finns förstås inte ännu, men jag tog i alla fall en ”före-bild” på de prylar jag gjort under kursen. Så här ser det alltså ut oglaserade och om sisådär en vecka ska jag hämta ut de färdiga resultatet.

Den blåsvarta vasen som syns på bilden är förresten målad med Engobe innan den brändes till keramik. Idag har jag lagt på ett lager med vit glasyr ovanpå och om allt det kemiska fungerar som det ska så kommer den att anta en ljus gråblå nyans efter andra bränningen. Ska bli spännande att se hur det blir!

Foto: Hannarty

3 reaktioner till “Glasering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s