Ett soffbords förvandling

”Jag behöver ett semesterprojekt”, sa jag till sambon igår. ”Slipa soffbordet då”, svarade han utan att tveka. Vi har nämligen haft just det på att-göra-listan sedan förra sommaren men inte riktigt fått tummen ur att sätta igång. Hade förslaget kommit för några dagar sedan så hade jag inte orkat ta tag i det. Men nu, några sovmorgnar senare, var slipa- och olja soffbordet en uppgift som jag gärna tog mig an. Sagt och gjort, jag kilade iväg till järnaffären efter frukost och inhandlade slippapper och linolja och satte sedan igång.

Självklart måste jag först visa upp ett par ”före-bilder” på bordet. Som synes var det en hel del märken på bordet av glas, muggar och annat slitage.
Soffbord 002 Soffbord 006Eftersom bordskivan på vårt gamla femtiotalsbord är i faner och inte av massivt trä så var det slippapper som gällde istället för slipmaskin. Jag köpte ett 120 och ett 240 slippapper och satte igång att slipa av den gamla lacken.
Soffbord 017När all lack var bortslipad och alla märken var ett minne blott torkade jag av allt damm från bordet och strök på rikligt med linolja. Soffbord 022Bordet fick stå i ett par timmar ”indränkt” i linolja innan jag torkade bort överflödig olja med en torr tygtrasa.Soffbord 026Bordet fick sedan torka över natten, och ikväll (när det gått 24 h) är det dags att lyfta tillbaka det på sin plats framför soffan. 
Soffbord 028Snacka om att det fick sig ett lyft! Nästan så att det inte går att förstå att det är samma bord! 

Foto: Hanna och Magnus för Hannarty

3 reaktioner till “Ett soffbords förvandling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s