Utflyktstips: Höganäs saluhall

Nu är vi hemma igen efter drygt en och en halv veckas semestrande på västkusten och i Skåne. Det har blivit en riktig turné bland vänner, familj och släkt och vi har haft det väldigt bra på alla sätt. När vi besökte min mormor i Skåne så passade vi på att bjuda henne och mina föräldrar på lunch i Höganäs saluhall som endast ligger några kilometer ifrån där hon bor. Sommar2015 139Sommar2015 143Saluhallen är verkligen väl värt ett besök om man har vägarna förbi eller har planer att semestra i Kullabygden i sommar. Här dukas det upp fantastisk god lunchbuffé varje dag med massor av både salta och söta godsaker. Sommar2015 136 Sommar2015 130Efter lunchen så kilade vi ner i saluhallen och spanade in alla delikatesser. Där går det att köpa massor av närproducerade och ekologiska produkter. Förra året köpte vi både ramslöksolja och rabarbersaft som båda blev riktiga favoriter. Sommar2015 164 Sommar2015 150Sist men inte minst gick vi vidare ner till Saltglaserat där de klassiska saltglaserade Höganäs-kärlen och krusen tillverkas på traditionsenligt vis. All produktion sker för hand och enda skillnaden från förr är att man numera bränner leran i en ugn som drivs av gas istället för stenkol. Sommar2015 151 Sommar2015 153De gamla stenkolsugnarna är numera en del av butikslokalen där man visar föremålen för försäljning. Ugnarnas ”tak” används som buffébord på andra våningen i restaurangen vilket man kan se på första bilden ovan. Sommar2015 154 Sommar2015 158Vi köpte med oss en klassisk kanna hem, men jag måste erkänna att de fantastiskt fina skimrande vaserna genast åker upp på min önskelista! Visst är de vackra! 

Foto: Hannarty

En reaktion till “Utflyktstips: Höganäs saluhall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s