Homemade granola

Att jag är en riktig filmänniska rådet det inga som helst tvivel om. En bra frukost innehåller för mig alltid någon form av fil eller yoghurt och huruvida ett hotell är bra eller inte avgörs helt klart efter fil- müsli- och fröutbudet på buffébordet. Att jag är knäpp? Jo förmodligen, men det finns få saker som jag tycker så mycket om som just fil/yoghurt med müsli eller granola. Granola 008Här kommer därför receptet på min och sambons absoluta favoritgranola som man lätt rör ihop och rostar själv.

Du behöver:

4 dl havregryn
2 dl råggryn
½ dl riven kokos
½ dl linfrön
1 dl solroskärnor
1 dl pumpafrön
2 dl hackade mandlar
2 dl torkad frukt (jag använde russin, torkade mullbär samt torkade hackade dadlar)
2 msk rapsolja
2 msk flytande honung
2 msk vatten Granola 005Gör så här: 

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser, dvs gryn, mandlar och frön. Blanda olja, honung och vatten i ett glas och häll det sedan över gryn- och fröblandningen. Blanda väl och bred ut alltsammans på en plåt.

Rosta i ugnen i ca 20 minuter, rör om 2-3 gånger under tillagningstiden.

Blanda tillsist i den torkade frukten när granolan har svalnat. Njut tillsammans med fil eller yoghurt! Granola 010Foto: Hannarty

4 reaktioner till “Homemade granola

  1. Fil alltså! Bästa som finns. Barnen brukar fråga ”vad är din favoritmat mamma? Alltså om du inte får välja fil?” Precis just nu äter jag mellanfil, kruskakli, mandlar, linfrön, hasselnötter, havrekli, phylliumfrön, kockos och lite kanel. Saknar risentas hela havrekärnor dock som inte finns i vår närmsta butik där vi mest handlar. Varierar mig med chiafrön, olika nötter, fiberhavregryn , pumpafrö, krossat dinkel och ibland kardemumma. Skulle ju kunna fortsätta detta kärleksbrevet i evigheter;)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s