Äntligen dags för bondens egen marknad 

Förra lördagen var det säsongspremiär för Bondens egen marknad här på Söder. Varje lördag fram till och med den 17 oktober kan man strosa iväg till Katarina Bangata för att inhandla massor av närproducerade råvaror. Hela promenadstråket på gatan är nämligen fyllt med grönsaker, frukt, svamp, bär, gårdstillverkad marmelad, saft och sylt och massor annat gott. 2015-08-07_15-37-43Där finns också mängder av blommor som säljs buntvis. Ofta till riktigt förmånliga priser dessutom. Min favorit från förra året (som lär bli favoriten även i år) är knippen med dahlior. Tre buntar för 110kr. Snacka om lycka för en blomälskare som mig!

En av alla dessa underbara dahliabuketter som inhandlades förra året syns på bilden här ovan. Visst är de väl ljuvliga?

Ett tips inför helgen är alltså att bege sig till Katarina Bangata om du bor eller befinner dig i Stockholm, eller för den delen spana in hemsidan för en marknad nära dig. Bondens egen marknad arrangeras nämligen på drygt ett tjugotal platser runt om i Sverige.

Foto: Hannarty

2 reaktioner till “Äntligen dags för bondens egen marknad 

    1. Precis, i mysiga Haga i Göteborg finns Bondens marknad. Jag jobbade extra på ett café i Haga när jag pluggade i Göteborg, då var det extra mysigt att jobba på hösten och kring jul när det var marknad!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s