Time for tea

Almanackan visar första september idag och det känns nästan som att vädret känner på sig att vi nu har inlett årets första höstmånad. Ihållande regn hela dagen och omkring 15 grader här i Stockholm. Betyder det att sommaren är över helt och hållet eller finns det chans till lite brittsommar? Tea 019Om nu hösten visar sig vara här på allvar så känns det passande att jag fyllde på te-lagret här hemma i förra veckan när jag besökte Sri Lanka med jobbet. Sri Lanka, som tidigare hette Ceylon, är mycket känt för sin teproduktion och inte minst för sitt klassiska ceylonte. Tea 015Jag köpte med mig tre olika varianter hem; mintte, jasminete och ingefärate. Kul med lite ”nya” smaker att testa i höst tänkte jag. Varken mint- eller jasminete är något jag brukar ha i skåpet här hemma nämligen. Te smaksatt med ingefära däremot brukar jag köra varendaste dag till frukost så det blir mest bara en favorit i repris.

Har ni något favoritte? 

Foto: Hannarty

En reaktion till “Time for tea

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s