Säsongsmat: Grönkål

Att laga mat efter säsong och årstid är något som jag verkligen gillar. Det är dessutom en av alla fördelar med våra fyra årstider. Att kunna njuta av alla goda råvaror som är i säsong just nu. För tillfället är kål en av säsongsgrödorna och vi brukar laga soppa på grönkål. Väldigt gott och blir aningen mustigare i smaken än spenat.Kale 011 Något annat som är enkelt att göra av grönkål är chips. Jag är i ärlighetens namn inget fan av att äta dem just som chips. Däremot tycker jag att det är väldigt gott att ha som tillbehör till maten. Kale 001 Igår lagade vi ugnsrostade rotsaker och pepparbiff och hade då grönkålschips som tillbehör. Receptet är superenkelt. Skölj grönkålen och riv i småbitar. Lägg på en plåt och ringla över lite olivolja, strö över flingsalt och rosta i ugnen på 200 grader i 7-10 min. Klart!

Foto: Hannarty

En reaktion till “Säsongsmat: Grönkål

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s