Kökssoffans comeback 

När jag var liten så hade vi en klassisk kökssoffa i trä hemma i vårt bondkök på landet, och hemma hos de flesta av mina vänner fanns det också kökssoffor. Det var liksom något som de flesta hade. Tills vinden plötsligt vände på nåt vis. Mina förändrar kastade ut sin soffa när de renoverade köket för sisådär 10 år sedan (kanske inte minst på grund av att diverse olika hundar hade gnagt av hörnen på den genom åren). Likaså gjorde min faster även om det var betydligt tidigare än så. Nu kanske det inte går att dra en generell slutsats för att just dessa två kökssoffor fick stryk på foten, men jag har liksom inte sett så mycket kökssoffor överhuvudtaget de senaste åren. b39bd48847683ab1e3b113c98d7fdb2cNu däremot har jag börjat ana en vändning i denna anti-kökssoffa-trend. De poppar nämligen upp lite varstans numera och jag inser att jag väldigt gärna skulle vilja ha en kökssoffa här hemma. Ja, om vi hade haft plats för en vill säga. Något att sätta upp på önskelista tills vi flyttar till större helt enkelt.IMG_8700-1024x683Vad säger ni? Har ni fått nog av kökssoffor, kanske aldrig har tröttnat eller rent av fått upp ögonen för dem igen precis som jag?

Foto: Emily Laye för IKEA Livet Hemma och Amelia Widell för Lovelylife

6 reaktioner till “Kökssoffans comeback 

  1. Vilken fin soffa ni har, kul att få se! 🙂 Kanske inte det mest praktiska som sagt men jag förstår vad du menar med att man sitter mer tillsammans!

   Gilla

 1. Jag minns så tydligt när vi skaffade kökssoffa när jag ver liten. Året var väl cirka 1988 och mamma var så mallig över den där otympliga bumlingen i furu som hon förvarade julklappar och sista minuten-presenter i. Kökssoffan finns kvar än idag och jag själv har alltid velat ha en egen att malla mig över.

  Gilla

  1. Haha, vad kul med en soffa att malla sig över, vem vill inte ha det! Frågan är ju om du kunde hålla dig från att kika i den om det låg julklappar och andra presenter där i…? 😉

   Gilla

  1. Rätt beslut att kasta ut den med andra ord, och bra poäng det där med att de inte är särskilt sköna att sitta i… Vi får väl se om det blir någon kökssoffa hos oss när vi flyttar till större 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s