Årsresumé, del 2

Andra halvan av 2015 såg ut ungefär såhär…

Fotograferade några vackra rosor i svärmors rabatt när vi hälsade på under semestern. Tänk att kunna gå ut i trädgården och plocka in en bukett med blommor, lyxen med att bo i hus liksom!

Några härliga frukostar på balkongen blev det i somras, även om de var få med tanke på det trista vädret.

Sol- och bad-tillfällena var inte heller så många den gångna sommaren, men en helg i augusti for vi ut till familjen i Roslagen och hade en sådan där ljuvlig sommarhelg. Det är de dagarna man får hålla kvar i minnet när höstrusket kommer!

Lagade många olika somriga sallader, detta blev en av favoriterna – Melonsallad med mynta och citronett.

Sedan kom september och Bondens marknad öppnade återigen på Katarina Bangata här på söder. Jag inhandlade som vanligt dahlior i långa banor! Tre buntar för 110 kr, det är lycka för en dahliaälskare det!

Jobbresorna under hösten duggade tätt vilket innebar att flera helger gick åt till ut- och hemresa. Därtill reste jag och M runt en hel del på hemmaplan och lyckades återigen med konststycket att boka in varendaste ledig minut med aktiviteter av olika slag. Därför var det extra skönt när vi lyckades få till en helg (eller åtminstone en dag) på hemmaplan. Då ägnade vi oss mest åt att slöa i soffan, laga god mat (i höst har det blivit mycket soppor, tex den här), fika (gärna kardemummabullar från Fabriqe) och handla hem härliga blombuketter.

Pyntade höstfint på balkongen med ljung och minipumpor. Ljungen står sig faktiskt fortfarande…

Så kom december och vi bakade hemlagad kola (här hittar ni receptet), drack te ur den fiffiga teadventskalendern, shoppade julklappar och njöt av alla vackra julblommor.

Alla foton: Hanna

En reaktion till “Årsresumé, del 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s