DIY: Vimpel

Under det sista dagarna av julledigheten insåg jag att jag hade fått vila precis så mycket som behövdes, och kanske till och med lite i överkant. Överskottsenergin resulterade i att jag pysslade ihop en 6 meter lång vimpel att hänga i taket till 30-årsfesten. Såg idén i ett skyltfönster för en tid sedan och lade den på minnet.
Vimplar 005
Allt som behövs är färgat papper (6 A4 ark gick åt till min vimpel), snöre av något slag (jag använde vitt bomullssnöre från hobbyaffären) och ett hålslag. Börja med att klippa ut triangelformade  bitar ur pappret. Jag klippte lite på måfå, går utmärkt så länge man har ett hyfsat ögonmått. Storleken på trianglarna bestämmer man förstås själv, för min del räckte ett papper till 9 stycken.
Hemma 011
Stansa sedan ett hål längst upp på vardera sida av trianglarna med hålslaget. Trä igenom snöret i hålen. När alla trianglar var på plats på snöret justerade jag mellanrummet så att det blev ungefär samma space mellan dem. Här kan ni se hur det blev när vimpeln hängde i taket.
Hemma 002
När festen var över plockade jag ner vimpeln och vek ihop den i en hög med snöret kvar. På så sätt är det lätt att återanvända den när det vankas festligheter igen.
Hemma 015
Foto: Hanna

3 reaktioner till “DIY: Vimpel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s