Vegomåndag

Sedan i höstas kör vi med konceptet vegomåndag här hemma. Vi tyckte det var ett bra sätt att få in mer vegetarisk mat i vardagen genom att helt enkelt tillägna en veckodag till vegomat. Det har dessutom fått igång vårt tänk att äta mer vego överlag och nu äter vi inte bara vegetariskt på måndagar utan ofta en eller ett par ytterligare dagar i veckan.
Vegomåndag 020
Idag testade jag att laga ”Black bean burgers”, väldigt lättlagat och gott! Det här behövs till 4 stycken burgare:

 • 1 paket ekologiska svarta bönor (380 g)
 • 1/2 rödlök
 • 1/2 röd paprika
 • 2 vitlöksklyftor
 • 1 tsk malen spiskummin
 • 1 tsk malen koriander (torkad)
 • 1/2 tsk salt
 • cayennepeppar
 • vitpeppar
 • 1 ägg
 • ca 1 dl ströbröd

Vegomåndag 023
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Mixa kryddorna, paprikan, löken och vitlöken (jag körde med stavmixer). Tillsätt bönorna och mixa ihop med resten. Rör sedan i ägget och sist ströbrödet. Forma fyra biffar, och stek dem i olja så att de får fin stekyta. Sätt sedan in dem i ugnen på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 10 min.

Tillbehör väljer man förstås efter tycke och smak men jag fyllde hamburgerbröden med skivad avokado, fetaostcreme (smula 1 pkt fetaost, rör i ett par matskedar creme fraiche och grovmalen svartpeppar), rödlök, ruccola och tomat.

Foto: Hanna

En reaktion till “Vegomåndag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s