Quinoabiffar med blomkål och Broccolisallad med granatäpple & russin

Så var det måndag igen och jag tänkte att jag skulle tipsa om en vegetarisk rätt även denna vecka. Lite fusk är det kanske eftersom jag lagade detta i torsdags men tipsa kan en ju ändå, inte sant!
Vego 012
Vi börjar med salladen, till den behövs:

2 färska broccolibuketter
1 finhackad rödlök
1 granatäpple
Ca 2 dl russin
Rostade solroskärnor
2 dl naturell yoghurt
Salt och peppar

Skär broccolibuketter i mindre bitar. Blanda med hackad rödlök, granatäppelkärnor, russin och solroskärnor. Tillsätt yoghurt och salta och peppra efter tycke och smak.
Vego 017
Till quinoabiffarna behövs:

2,5 dl vit quinoa
Ca 200 g blomkålsbuketter
1 stor näve färsk spenat
2 vitlöksklyftor
4 ägg
200 g fetaost
2 dl havregryn
Salt och peppar

Koka quinoan och låt svalna. Mixa blomkålsbuketterna i en matberedare tills de får en rislikande konsistens. Blanda quinoa, blomkål, grovhackad spenat, vitlök, smulad fetaost, havregryn, salt och peppar och ägg i en bunke. Ställ in i kylen och låt vila i 30 min. Forma sedan 12 stycken biffar och stek i olja, tre minuter på varje sida.

Båda recepten är hämtade ur boken Green Kitchen Stories. Det är två olika recept men jag tyckte att de kunde passa bra ihop så jag lagade dem tillsammans. Gott blev det!

Foto: Hanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s