Trender och livstilsmönster 2016

I lördags var jag i Älvsjö på årets upplaga av Stockholm Furniture Fair. Det blev inget långt besök men jag hann med en översiktlig runda i alla mässhallar och så lyssnade jag på en föreläsning av Hanna Wendelbo. Hanna är Creative Director på Sandberg Wallpaper och har dessutom ett fantastiskt fint och inspirerande Instagramkonto.
Lördag5
Föreläsningen handlade om trender och livsstilsmönster 2016 och Hanna delade in trenderna i fyra olika kategorier. Här kommer en kort resumé.

Den första kategorien är Sökaren. Här handlar det om balans i livet mitt i en alltmer stressad omvärld. Hemmet är ljust och enkelt inrett med lugna mönster och naturliga toner. Hantverk står i fokus som till exempel den rådande origami och makramé-trenden. Hanna nämde också ”Sömn som konstform” inom denna trend vilket var lite smålustigt. Sömntutan i mig kanske alltså rent av har blivit trendig?
1 TR
Nästa kategori är Odlaren som beskrivs som en riktig ”doer” med massor av framtidstro och hopp om morgondagen. Intresset för mat är stort och hållbarbetstänk står i fokus. Hemmet är livligt inrett, givetvis blommor uppåt väggarna och fullt med växter.
2 TR
Den tredje kategorin är Samlaren. Prylarna samlas gärna in på loppis och second hand och inredningsstilen är romantisk och drömsk. Det här är också en ”gör-det-själv-person” som samlar på minnen och förvandlar sitt hem till en trygg oas.
3 TR
Den fjärde och sista kategorin tillhör Upptäckaren som inreder sitt hem med föremål med berättelser och upplevelser. Upptäckaren reser ofta och gärna, och såklart till väl utvalda destinationer. Inredningsstilen är både personlig och exotisk eftersom den består av ett hopplock från när och fjärran.
4 TR
Väldigt intressant föreläsning som jag tycker speglar nuet på ett bra sätt. Tror många av oss kan känna igen sig i mycket av det som nämns, inte minst om man mixar ihop stilarna en aning. För hållbarhet, urban gardening, second hand och resor till exotiska platser känns helt klart 2016, eller vad säger ni?

Vill ni läsa mer så finns hela trendrapporten att ladda ner på Sandbergs hemisida.

Foto: Bild 1 – Hanna, restrerande bilder från Sandbergs Trend Report 2016, foto Jonas berg.

En reaktion till “Trender och livstilsmönster 2016

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s