Vegomåndag: Lasagne

Ikväll var det snubblande nära att jag skippade matlagning och körde en klassisk frukost-middag. M är nämligen inte hemma och då brukar det sällan bli så mycket matlagning för min del. Tog mig dock i kragen och provade ett recept på vegetarisk lasagne som jag googlade fram igår kväll.
Vegetarisk lasagne 009
Receptet, som jag hittade här, är något modifierat. Jag använde bönpasta istället för vanliga lasagneplattor och färsk spenat istället för fryst.

Det här behövs:
2 morötter
2 zucchini
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 msk olja
1 burk krossade tomater (ca 400 g)
1 dl matlagningsgrädde
1/2 tsk socker
salt och svartpeppar
Färsk basilika (som jag visst glömde att ha i…)
250 g bladspenat
200 g fetaost
6-8 lasagneplattor
1 dl riven ost att strö över

Gör så här:
Skala morötterna och skär dem i korta stavar. Skär zucchinin i bitar och hacka lök, vitlök och chili. Fräs lök, vitlök och chili mjuk i oljan. Tillsätt tomatkross, grädde, morötter, zucchini, salt, socker och peppar. Låt puttra i 10 minuter. Tillsätt strimlade basilikablad.

Fördela 1/3 av såsen i en ugnssäker form. Strö över hälften av spenaten och smula över fetaosten. Täck med ett lager lasagneplattor. Varva med ett nytt lager sås, spenat, fetaost och lasagneplattor. Överst ett lager sås och riven ost. Gratinera i ugnen på 225 grader i 25 minuter. Väldigt gott blev det, kommer definitivt laga detta fler gånger. Toppenbra vardagsrecept!

Foto: Hanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s