Keramiktisdag

Näst sista tillfället på vårens keramikkurs är nu avklarad. Sju tillfällen totalt var kursen men jag har tyvärr missat två tisdagar på grund av jobbresor. Idag blev det inget drejande (skulle inte hinna få det färdigt eftersom det bara är ett tillfälle kvar), utan endast beskickning av de jag gjorde sist (dvs finlir) och så glaserade jag ett par saker som var skröjbrända (första bränningen innan glasyr).
image1 (4)Det här är vad jag har åstadkommit den här kursen. Att leran har olika färg beror på hur torr den är. De två ljusgrå, nästintill vita skålarna längst upp till vänster är brända en första gång, de fyra ljugrå därunder är nu helt torra och redo för första bränningen och de fyra lite mörkare grå har fått torka i plast i en vecka.
image2 (1)
Testade att stänkmåla två av mina skålar med svart engobe. Tanken är att de sedan ska få vit glasyr och då kommer den svarta engoben bli mörkblå. Inte helt logiskt men så är det.
image3
De två skålarna som var färdiga för glasering fick varsin blå glasyr. Ska bli spännande och se hur det blev nästa vecka. Då ska jag även glasera resten av prylarna jag gjort. Fortsättning följer…

Foto: Hanna

3 reaktioner till “Keramiktisdag

    1. Tack snälla Emma! Något proffs är jag definitivt inte men jag har i alla fall blivit bättre sedan förra kursen vilket känns kul 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s