Min keramik från kurs nr 2

Åkte förbi Folkuniversitetet på förmiddagen idag och hämtade ut det mesta av min keramik. Två skålar var ännu inte brända men resten var klart.
DSCF4667
Nöjdast blev jag nog med den blågröna skålen som var ett riktigt wildcard på flera sätt. Dels fick den en liten spricka i botten efter första bränningen, om man har tur så ”läker” sprickan när man får på glasyren men det kan också gå åt andra hållet… Nästa chansning var färgen på glasyren, jag dubbeldoppade nämligen skålen i två olika glasyrer för att få en blågrön ton. Turen var med mig för sprickan läktes ihop och glasyren blev just i den färg jag hade hoppats!
DSCF4664
Minns ni de två stänkmålade skålarna som jag engoberade med svart engobe förresten? Prickarna blev alldeles ljusblå efter att det hade glaserats med vit glasyr.
DSCF4672
Två blå frukostskålar blev det också och ett svartprickigt fat.
DSCF4666
Tänka sig att det kan vara så roligt att kladda med lera! Om det är någon som funderar på att gå en keramikkurs så kan jag verkligen rekommendera er att göra slag i saken. Väldigt roligt är det!
DSCF4669
Foto: Hanna

4 reaktioner till “Min keramik från kurs nr 2

    1. Men åh, tack snälla Emma!! Fast än har jag väldigt mycket att lära – nästa steg blir att försöka dreja större och högre grejer… 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s